Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérlek próbálkozz újra egy későbbi időpontban.
Blog

Milyen mellszívót vegyek?

Pillpintu.hu
2021.04.10 19:03
Milyen mellszívót vegyek?

Milyen, kézi vagy elektromos mellszívó? Sokan teszik fel magukban ezt a kérdést amikor mellszívó vásárlás előtt állnak. Viszont ennek a kérdésnek inkább úgy kéne hangzania, hogy MIKOR milyen?!

Milyen, kézi vagy elektromos mellszívó?

Sokan teszik fel magukban ezt a kérdést amikor mellszívó vásárlás előtt állnak. Viszont ennek a kérdésnek inkább úgy kéne hangzania, hogy MIKOR milyen?!

Egy mellszívónak számos előnye van. Többek között segít beindítani a tejtermelést és növeli a tej mennyiségét. Emellett segít kiüríteni a tejcsatornákat, elkerülni az eltömődésüket, ezáltal megelőzve a mell gyulladását.

A szülés utáni napokban sokaknak hírtelen, a szükségesnél több teje termelődik, ilyenkor, a túlterheltség és a mellgyulladás elkerülése érdekében tanácsos lefejni a tejet (amit tejtároló edénybe vagy zacskóba későbbre is el tehetünk), ehhez pedig jóbarát és nagy segítség lehet egy mellszívó. Sok esetben szoptatás után is marad tej a mellekben, ezt ugyancsak ajánlott lefejni a korábban említett nem kívánatos problémák kiküszöbölése érdekében.

Az ideális mellszívó kiválasztása személy és igény függő, egyénenként eltérhet, hogy kinek milyen mellszívó válik be. Szülés előtt nem érdemes beszerezni, mert ekkor még nem lehetsz biztos a várható tejhozamban. Mivel többek között ez határozza meg, hogy milyen: kézi, elektromos vagy esetleg egy dupla elektromos mellszívó az ideális számodra, ne hamarkodd el a választást.

Kézi mellszívók alkalmankénti fejéshez

A kézi mellszívókat nem rendszeres fejéshez (például, ha valamiért másnak kell egy-egy etetést megoldania), utazáshoz ajánljuk. Ezen eszközök használata csendes, kompakt méretüknek köszönhetően kis helyen is elférnek, szállításuk egyszerű. Rendszeres fejéshez nem ajánlott, mivel akár ínyhüvely gyulladásunk is lehet a hosszútávú használatot követően.

 

Olcsóbb ár fekvésűek az elektromos mellszívóknál, kb. 10.000 Ft-tól kezdődnek.
Kínálatunkban különböző, kézi mellszívókat találhatsz: Tovább a termékhez

Elektromos mellszívó, ha nem elég a kézi erő

Az elektromos mellszívóknak több változata is beszerezhető. Létezik egy, illetve dupla/két szívófejes kivitelben is. Az elektromos mellszívót a gyakori, minden napos fejéshez ajánljuk, például, ha ikreid vannak vagy koraszülött a babád és nem tud magától szopizni, hasznos társad lehet egy gépi mellszívó. Amennyiben több tejed van, mint amennyit a baba megeszik szintén nagy segítség lehet.

Az elektromos mellszívók előnye, hogy használatuk kényelmes, gyors és hatékony. Ezen mellszívók több fokozattal is rendelkeznek. A baba szopási mechanizmusát imitálják, ezáltal fokozva a tejtermelést.

A dupla szívófejes mellszívók előnye, hogy kevesebb idő alatt több tej fejhető, mint az egy szívófejes mellszívók használatával. Emellett a két mellen való fejés magasabb energia tartalmú és nagyobb mennyiségű tejet eredményez.

A legtöbb készülék használható utazáshoz, illetve olyan helyen is, ahol nincs lehetőség a hálózati áramra való csatlakoztatáshoz. Ilyenkor a mellszívó újra tölthető akkumulátorral vagy elem segítségével működtethető.

A szimpla fejű elektromos mellszívók kb. 30.000 Ft-tól, a dupla szívófejesek pedig 40.000 Ft-tól kezdődnek.
Kínálatunkban különböző, elektromos (gépi) mellszívókat találhatsz: Tovább a termékhez