Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérlek próbálkozz újra egy későbbi időpontban.
Blog

Milyen cumit vegyek?

Pillpintu.hu
2021.04.04 19:49
Milyen cumit vegyek?

Cumi vásárlás előtt bizony nehéz dolgunk lehet, főleg, ha még nem próbáltunk ki egy cumit sem, vagy csak keveset. Minden leendő cumi vásárló hallott már róla, hogy bizony előfordul, hogy a baba nem fogad el egy adott cumit, hiába a legjobb minőség, a babáknak megfelelő, legtökéletesebb kialakítás, a legdivatosabb forma és minta.

Cumi vásárlás előtt bizony nehéz dolgunk lehet, főleg, ha még nem próbáltunk ki egy cumit sem, vagy csak keveset. Minden leendő cumi vásárló hallott már róla, hogy bizony előfordul, hogy a baba nem fogad el egy adott cumit, hiába a legjobb minőség, a babáknak megfelelő, legtökéletesebb kialakítás, a legdivatosabb forma és minta. Ez esetben nem tudsz mást tenni, mint kísérletezni. Persze az is lehet, hogy szerencséd lesz és babád könnyedén elfogadja a cumit, amit kínálsz neki. Akárhogy is alakul, nem árt kicsit tájékozódni a cumikkal kapcsolatosan.

Ebben a cikkben 3 népszerű márka (MAM, NUK, Philips AVENT), prémium minőségű cumiját hasonlítjuk össze, hogy mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabbat, illetve a babája számára legideálisabbat.

MAM

MAM cumik

 

A MAM cumik mindegyikét fogorvosok, fogszabályzási szakértők és formatervezők együttműködésével fejlesztették ki. A cumik a fogak ideális fejlődésének támogatásához lettek alakítva.

A cumik szimmetrikus kialakításúak, így mindig tökéletesen illeszkednek a baba szájába.

Annak érdekében, hogy minden korosztály számára a megfelelő méretet biztosíthassák a szülők, a MAM cumik a következő méretekben érhetők el:

  • 0-2 hónap
  • 2-6 hónap
  • 6-16 hónap
  • 16+ hónap

A szilikon cumik szívókája MAM SkinSoft szilikonból készül, melyre jellemző a különleges puhaság és az édesanya melléhez, bőréhez hasonló érzés. 

A babák 94%-a elfogadja a MAM SkinSoft szilikonból készült cumikat az ismerős érzés miatt.

A MAM cumik megalkotásakor a minőségi és prémium anyaghasználat mellett a dizájnra is nagy gondot fordítanak a tervezők, a cumik mintái követik az aktuális trendeket.

A cumin úgynevezett "légcsatorna" került kialakításra, ennek köszönhetően a levegő ki és be tud áramolni a szívókán. Ennek előnye, hogy a cumi alkalmazkodni tud a baba szájához. Használat közben szívás hatására lapos lesz, így helyet hagy a nyelv számára a mozgáshoz.

A cumikon a hagyományos cumiktól eltérően nem találunk fogantyút, ehelyett egy nagyobb gomb került elhelyezésre. Ennek előnye, hogy ha a gyermek fordítva veszi a cumit a szájába a gomb nem tud megakadni, a fogantyúval ellentétben.

A MAM cumi a baba orrának is helyet ad, illetve a pajzson lévő szellőzőlyukak, (némely modell esetén a belső oldalon található dudorok) biztosítják a bőr megfelelő lélegzését.

Érdemes a cumipajzsról is néhány szót ejteni. A cumik pajzsainak nincsenek éles szélei, nem okoz problémát az érzékeny baba bőrnek. A pajzs kialakításának köszönhetően csökken a cumi és a bőr érintkezési felülete, így a cumi nem hagy nyomot a baba arcán.

A pajzs íves formája korosztálynak megfelelően alkalmazkodik a baba arcának formájához, illetve megakadályozza, hogy a fogak nagyon előre nyomódjanak cumihasználat közben.

Egyes modellekhez sterilizáló doboz is jár, mellyel gyorsan és egyszerűen elvégezhető a cumik fertőtlenítése, emellett cumitartó dobozként is alkalmazhatók.

A MAM cumik Perfect Night kivitelben is elérhetők, ezek különleges jellemzője, hogy a cumi gombja sötétben világít speciális, kristályos szerkezetének köszönhetően, mely napközben természetes fénynél töltődik, majd éjszaka szórja a begyűjtött fényt.

A cumik mintázatát tekintve a tárház végeláthatatlan, rengeteg színben és mintában beszerezhetők a MAM cumik.

Az összes cumi BPA és BPS mentes. Káros anyagokat nem tartalmaznak. 

NUK

NUK cumik

A NUK cumik szívókájának formatervezésénél a természetesség hatása volt a cél, ebből adódóan az anya mellbimbójának szoptatásközben felvett alakját hivatott imitálni. A mellbimbóhoz hasonló kialakítás miatt a babák könnyedén elfogadják a NUK cumikat.

A NUK cumik is többféle változatban kaphatók (pl. Trendline, Happy Days). A méreteket a különböző típusok szabják meg.

Általánosságban elmondható, hogy a NUK a következő méretekben gyártja cumijait:

  • 0-6 hónap
  • 6-18 hónap
  • 18-36 hónap

A NUK szintén nagy hangsúlyt fektet a babák fogainak épségének megőrzésére, így ennél a márkánál is lekeskenyített a cumi nyaka, hogy a lehető legkevesebb nyomás terhelődjön a baba állkapcsára, fogacskáira. Emellett a lapos formának köszönhetően elegendő szabad tér marad a szájban a nyelv természetes szopómozdulatainak elvégzéséhez. A cumi fogszabályozós, szimmetrikus kialakítású, melyet úgy terveztek, hogy illeszkedjen a babák szájpadlásának és fogainak fejlődéséhez.

A NUK cumikat szülésznők, gyermekorvosok és fogszabályozási szakemberek is ajánlják. 

A megkérdezett fogszabályzással foglalkozó szakorvosok 100%-a megerősítette, hogy az új NUK cumi nem ferdíti el a fogakat és nem deformálja az állkapcsot. A babák 95%-a elfogadja a NUK cumit. Az anyukák 90%-a ajánlja másoknak és a szoptató kismamák 92%-a megerősíti, hogy az új NUK cumi nem befolyásolja a szoptatást.

A cumi tartós, ellenálló, színtelen, szagtalan szilikonból készül, nem veszíti el formáját a használat során. Felülete sima, áttetsző, ezáltal tisztítása könnyen elvégezhető.

A cumik magukban foglalják a NUK AIR SYSTEM levegőztető rendszert. Ez azt jelenti, hogy a levegő a szelepen keresztül távozni tud a cumitestből, ami ilyen módon puha marad és elég lapos ahhoz, hogy megelőzze az állkapocs deformálódását.

Ortodontikus, anatómiai kialakítású cumipajzzsal rendelkezik. A cumipajzs ezen cumiknál is szellőzőnyílással rendelkezik, mely elősegíti a bőr légzését.

A NUK cumiknak szintén létezik Night változata, mely éjszaka nyugtatja a babát, emellett gombja sötétben világít, hogy a cumit éjszaka is könnyedén megtalálhassa a szülő, illetve a baba egyaránt.

Ezen cumik mindegyike változatos színekben és sokféle, szépen kidolgozott és igényes mintával beszerezhető.

Az összes cumi BPA és károsanyag mentes, a legnagyobb biztonság érdekében. 

Philips Avent

AVENT cumik

 

A Philips AVENT cumik a fogak és az íny természetes fejlődését figyelembe véve lettek kifejlesztve. A cumik összeharapható szilikon szívókája fogszabályozós, szimmetrikus kialakítású.

A Philips AVENT cumik a többihez hasonlóan több méretben besszerezhetők, a babák igényeinek és fejlődési sajátosságainak kielégítése érdekében.

A cumik a következő méretben érhetők el:

  • 0-6 hónap
  • 6-18 hónap

A cumi szilikonja tartós, ellenálló, nem veszíti el formáját a használat során. Felülete sima, áttetsző, ezáltal tisztítása könnyen elvégezhető. A Philips AVENT cumik színtelen, szagtalan szilikonból készülnek.

Az AVENT cumijai típustól függően ajánlott a különböző igények kielégítése érdekében. Például a Classic cumikat nappalra és éjszakára is egyaránt ajánlják, az Ultra Air és Freeflow cumikat pedig különösen érzékeny bőrű babák számára.

A cumik biztonsági fogantyúval rendelkeznek, hogy szükség esetén könnyedén eltávolíthatók legyenek, emellett az apró babakezek is meg tudják fogni.

A cumi tárolását és higiéniájának megőrzését védőkupak segíti, melyet használaton kívül csak rá kell pattintani a cumira.

Mosogatógépben tisztítható. Könnyedén sterilizálható, forró víz vagy sterilizáló által.

A Philips AVENT cumikat gyártó telephelye, az Egyesült Királyságban 2014-ben az év gyártója díjat elnyerte, emellett az AVENT az 1. számú nemzetközi játszócumi márka. A megkérdezett édesanyák tanúsítják, hogy 10-ből 9 baba elfogadja a Philips AVENT cumikat.

Az AVENT cumik többsége 2 db-os kiszerelésben, sokféle, kedves mintával és színben kaphatók. Az AVENT cumik közt is találunk éjszaka, sötétben világító típust.

A többi márkához hasonlóan a Philips AVENT cumik mindegyike szintén BPA és egyéb károsanyag mentes.