INGYENES SZÁLLÍTÁS 30.000 Ft felett!

Milyen cumisüveget vegyek?

 • Milyen cumisüveget vegyek?

Mint tudjuk, rengeteg típusú cumisüveg van a piacon. Valljuk be, nem nehéz elveszni a rengetegben. Ezzel a cikkel igyekszünk Neked segítő kezet nyújtani a cumisüveg vásárlásban.

Cumisüveg formája

A különböző márkák, különböző típusú cumisüvegei rengeteg formában elérhetők. Amit fontos figyelembe venni, az az, hogy a kiválasztott cumisüveg minél jobban szétszedhető és ezáltal minél egyszerűbben tisztítható legyen. Persze az is fontos, hogy ne álljon túl sok alkatrészből az adott cumisüveg, mert hiába a praktikus szétszedhetőség, ha utána percekig kell próbálkoznunk az összeszereléssel. Továbbá nem utolsó szempont a széles cumisüvegnyak sem, annak érdekében, hogy könnyedén megtölthető, illetve tisztítható legyen.

Cumisüveg anyaga

Mint tudjuk, vásárolhatunk üvegből- és műanyagból készült cumisüveget is, de nálunk hamarosan már szilikon cumisüveg is kapható lesz.

A műanyag cumisüveg napjainkban igen elterjedt, azonban az üveg cumisüvegnek is megvannak az előnyei. Az üveg cumisüvegeket ugyanis egyszerűbb fertőtleníteni és a használat, illetve tisztítás során nem színeződnek el. Ezeket a cumisüvegek leginkább csecsemő korban ajánlottak, mikor a gyermek még nem iszik önállóan, illetve nem jön-megy cumizás közben, ugyanis annak ellenére, hogy az üveg cumisüvegek igen vastag, tartós és strapabíró üvegből készülnek, mégis törékenyebbek, mint műanyag társaik.

A műanyag cumisüvegekből jóval többet találhatunk a piacon. Ezek ajánlottak idősebb babák, gyermekek számára, akik már önállóan tudják használni. Előnyük, hogy igen tartósak, szinte-hogy törésállóak. Azonban hosszas használat és az ebből adódó sok tisztítás során a műanyag elszíneződhet, karcosodhat.

A BORRN szilikon cumisüveg ötvözi a két típus előnyeit, ugyanis a magas minőségű (orvos- és élelmiszeripari minőségű) szilikonnak köszönhetően a cumisüveg nem foltosodik, kicsiknek és nagyoknak egyaránt biztonságos, nem törik és nem is karcolódik.

Cumisüveg mérete

Láthatjuk, hogy a cumisüvegekből, éppúgy, mint a ruhákból rengeteg féle méret létezik. Márkánként eltérőek a léptékek, de általánosságban elmondható, hogy egy adott márkán és típuson belül 3-4 féle méretet készítenek a gyártók. A csecsemők számára ajánlott az adott cumisüveg típusból a legkisebb űrtartalommal rendelkezőt beszerezni. Később a kisméretű cumisüvegek használhatók víz- vagy gyümölcslé kínálására. Később, ahogy a babád cseperedik érdemes nagyobb űrtartalmú cumisüveget beszerezni, annak érdekében, hogy elegendő táplálékot kínálhass babádnak. A cumisüvegek csomagolásán, illetve a termékleírásban megtalálható az, hogy a gyártó hány hónapos kortól ajánlja az adott terméket a baba számára. Ezek a jelölések csak jelzésértékűek, természetesen mindig figyelembe kell venni a baba fejlettségét, ugyanis lehet, hogy egy 2 hónapos koraszülött kisbabának túl gyors folyású lesz a 2+ hónapos kortól ajánlott cumisüveg.

Etetőcumi mérete

A cumisüveg űrtartalmának növekedésével együtt az etetőcumik is változnak. Minél nagyobb a cumisüveg, annál gyorsabb folyású etetőcumi tartozik hozzá. Természetesen az etetőcumikat a nagyobb márkáknál kivétel nélkül meg tudod vásárolni külön is. A cumisüvegekhez hasonlóan, ezeken is szerepel egy ajánlás, miszerint bizonyos kor (hónap) betöltése után javasolt az adott etetőcumi a babának. Úgy, mint a cumisüvegeknél, az etetőcumiknál is egyénenként eltérők lehetnek az igények, ezt nagyon fontos szem előtt tartani. A különböző korú babáknak ajánlott etetőcumik esetében egyébként a méretük, illetve a lyukacsosságuk változik, ezzel alkalmazkodnak a babák fejlődéséhez.

Etetőcumi anyaga

Az etetőcumi anyaga is fontos kérdés lehet. Az etetőcumik általában szilikonból vagy latexből készülnek. Manapság a szilikon cumik jóval népszerűbbek latex társaikkal szemben. De mégis mit érdemes tudni róluk?

Szilikon:

Előny:

 • Kevésbé allergén
 • Időtálló
 • Higiénikusabb, könnyebben tisztítható
 • Jobban ellenáll a fogzási időszaknak

Hátrány:

 • Keményebb, merevebb anyagú, mint a latex cumik, ezt hátrányként róhatjuk fel, mivel kevésbé természetes hatású. Azonban hozzá kell tenni, hogy a gyártók folyamatosan törekednek a fejlesztésre, ebből kifolyólag manapság már hozzájuthatunk igazán puha és természetes hatású szilikon cumikhoz is. (Pl.: MAM)

Latex:

Előny:

 • Természetes hatású, puha, így előnyösebb a fogaknak
 • Hamarabb felmelegszik
 • Újszülöttek könnyebben elfogadják az anyamellhez hasonló érzés miatt

Hátrány:

 • Allergiás reakciókat válthat ki a latexra érzékeny babáknál, illetve hosszas használat esetén

További jótanácsok:

 • A baba érkezése előtt érdemes beszerezned 2-3 különböző típusú cumisüveget. Ezek egyrész azért fognak majd jól jönni, mert sajnos nincsen biztos recept arra, hogy a babád milyen cumisüveget fog elfogadni. Ha több cumisüveget tudsz neki kínálni, nagyobb az esély arra, hogy valamelyik a kedvencévé vállhat. Lehet szerencsés leszel és a babád nem fog válogatni a cumisüvegek közt, de ekkor se hátrány, ha van több, így tudod őket cserélgetni, esetleg tudsz miből ételt kínálni akkor is, mikor a másik cumisüveg épp nem tiszta, vagy más folyadék van benne.
 • Ma már a legtöbb márka gyárt kólika elleni (más néven anti-colic) cumisüvegeket. Sok-sok kivitel létezik belőlük, de a lényege mindegyiknek azonos, mégpedig az, hogy a cumisüvegből való ivás során kevesebb levegő kerüljön a baba pocakjába, ezáltal csökkentve a hasfájást, bukást, felfúvódást és teltségérzetet. Annak ellenére, hogy az alapvető funkció azonos, a különböző márkák eltérő típusainál a kivitelezés mégis eltérő.
 • Fontos, hogy a cumisüveged márkájával és típusával azonos pót etetőcumis vásárolj annak érdekében, hogy biztos illeszkedjenek egymáshoz.
 • Ha már van sterilizálód, próbálj olyan méretű cumisüveget vásárolni, amely kényelmesen elfér benne.


A cumisüveg választással kapcsolatban Pintér Vikivel beszélgettünk, a noelvilaga blog szerzőjével.

Elmesélte nekünk tapasztalatait a különböző márkák cumisüvegeivel és itatópoharaival kapcsolatban.

"A legelső cumisüveget ajándékba kaptuk, amivel egyébként nagyon megvoltam elégedve. Ez egy Philips Avent Classic újszülött készlet egyik darabja volt. A cumisüveg tartalma 125 ml, ami egy újszülöttnek tökéletesen megfelel. Két hónapig használtuk, utána már a nagyobb adag tápszer miatt új cumisüveget szerettem volna nézni.


Szembe jött velem a MAM Anti-Colic 260 ml-es termék. A dobozán nagyon meggyőző érveket olvastam, így meg is vettem. Kezdeném a kialakításával... Az alja le tekerhető műanyag, amibe elhelyezkedik egy gumi. Nekem ez nagyon szimpatikus volt, hiszen sokkal egyszerűbb volt tisztítani, annak ellenére is, hogy szétszedve összesen 6 részből áll. A cumi részét egyből elfogadta a kisfiam, annak ellenére, hogy az előző kerek fejű volt ez pedig lapos.


A következő vásárlásom egy Philips Classic Anti-Colic cumisüveg volt, amit a „bumszli” kialakítása miatt vettem meg és nagyon praktikus volt főleg utazásnál, mert dupla adag elfért benne.


És a kedvenc: Philips Avent Natural termékcsalád. Mivel a kisfiam már egyedül fogja az üveget így abszolút kapóra jött a karcsúsított kialakítás. Az üveg nagyon könnyen tisztítható és a cumi is strapabíró, az éles fogaknak is ellenáll és nem szakad ki.


Víz, illetve gyümölcslé itatásra pedig 3 féle cumisüveget próbáltunk: az első a MAM Trainer itatópohár 4h+, nagyon-nagyon tudom ajánlani, hiszen egyszerű megfogni a két fülnek köszönhetően, ami egyébként később levehető. És ami nekem nagyon fontos szempont volt, az az, hogy cseppmentes legyen és valóban az!


A második cumisüveg a MAM Sports Cup csöpögésmentes itatópohár 12h+, csúszásgátló felületének és hajlított formájának köszönhetően egyszerűvé teszi az ivást a kisgyermekek számára. Ha már nagyobb a baba, akkor a csöpögésgátló szilikon kivehető belőle és kulacsként funkcionál tovább.


A harmadik nagy kedvenc pedig a Philips Avent itatópohár szívószállal 9h+, nagyon egyszerűen rájött a kisfiam a technikára, nem csöpög mivel egyáltalán nem kell megdönteni az üveget."

És végül néhány szó a legismertebb márkákról:

Ismét hangsúlyozzuk, hogy nem tudjuk megmondani, hogy a Te babádnak melyik cumisüveg lesz az ideális, hisz minden baba más és más, de a következők ismeretében talán könnyebb lesz meghozni a döntést!


Philips AVENT

A Philips AVENT márka megbízhatóságáról, minőségéről és letisztult desing-áról ismert. Rengetegen szeretik, ugyanis sok, különböző és folyton újuló megoldásokat kínálnak cumisüvegek terén.

A képen balról az első cumisüveg Philips AVENT Natural névre keresztelt, Anti-colic rendszerrel ellátott cumisüvegük egyike. A cumisüveg korszerű, hasfájás csökkentő rendszerrel ellátott. A kétszelepes kivitel csökkenti a hasfájást és a teltségérzetet azáltal, hogy a levegőt a cumisüvegben tartja, így megelőzve, hogy az a baba pocakjába jusson.

A Philips AVENT Natural cumisüveg etetőcumijának széles, mell formájú kialakítása az anyai mell- és mellbimbó érzetét hivatott imitálni, emellett természetes ráharapást tesz lehetővé.

Az etetőcumin lévő szirmok puhává, rugalmassá teszik a cumit, illetve nem engedik összetapadni azt.

A második, Philips Avent Anti-colic AirFree cumisüveg speciális kialakítású. Az etetőcumi tejjel teli marad akkor is, ha a cumisüveg vízszintes helyzetben van. Ennek köszönhetően a baba függőleges helyzetben is ihat. A baba és a szülő számára is kényelmesebb lehet az etetés. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a Philips Avent cumisüveg használata a hasfájás és a nyűgösség csökkenéséhez vezet. Az etetőcumiban található szelep megakadályozza az etetés közben fellépő vákuum kialakulását, emellett az egyedi AirFree szelep eltávolítja a levegőt az etetőcumiból. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően csökken a levegőnyelés és az ebből adód hasfájás, gázképződés, visszaáramlás, bukás.

Az etetőcumi a babák számára kényelmes kialakítású, ismerős érzetű, emellett bordázott felületének köszönhetően nem ragad össze a fala.

A cumisüveg kevés elemből áll, nyaka pedig széles, így tisztítása egyszerű.

A cumisüveg az AirFree szelep nélkül is használható. Az AirFree szelep kompatibilis bármely Philips Avent Anti-colic cumisüveggel.

Az utolsó cumisüveg pedig Philips AVENT Anti-colic névre hallgat. A speciális hasfájás megelőző szelepnek köszönhetően a levegő áramlása szabályozott, a levegő az üvegbe kerül és nem a kicsi pocakjába. Ezáltal a baba kevesebb levegőt nyel, csökken a hasfájása.

A cumisüveg szivárgásmentes. Széles nyaka és kevés eleme megkönnyíti a cumisüveg tisztítását, szerelését. Használaton kívül a cumisüveget rápattintható védőkupak védi a szennyeződésektől.

Az etetőcumi ezesetben is az anyamellhez hasonló érzetű, mozgású és tapintású.


MAM

A termék praktikus kialakítású, prémium és magas minőségű anyagokból készült. A cumisüveg orvosszakértők és formatervezők közreműködésével került kialakításra, annak érdelében, hogy megfelelő módon támogassa a babák fejlődését.

Az etetőcumi SkinSoft szilikonból készül, melyre jellemző a különleges puhaság és az édesanya melléhez, bőréhez hasonló érzés. Az etetőcumi egyedi, lapos és szimmetrikus formájának köszönhetően tökéletesen illik a babák szájába. Az etetőcumin szellőző nyílás van, mely megakadályozza a cumi behorpadását, illetve segíti a folyadék folyamatos áramlását.

A cumisüveg alja szelepekkel ellátott, mely lehetővé teszi a folyamatos folyadék áramlást a nyugodt ivás érdekébe. A szelepeknek köszönhetően ritkább a kólikás hasfájás, melyet az anyukák 80%-a megerősített.

A cumisüveg tetejét védőkupak védi, mely megakadályozza a kifolyást és megőrzi az etetőcumi higiéniáját. Emellett a védőkupak mérőpohárként is használható.

A cumisüveg önsterilizáló.


Tommee Tippee

A Tommee Tippee Advanced Anti-colic cumisüveg 3 részből álló, egyedi anti-colic rendszerrel rendelkezik, mely lehetővé teszi az optimális levegőelvezetést az etetés közben. A cumisüveg levegőztető csövén keresztül a légbuborékok a folyadékot megkerülve a cumisüveg aljára kerülnek, és nem a baba pocakjába, így az anti-colic rendszernek köszönhetően csökken a hasfájás és a teltségérzet.

A levegőztető cső alján szelep található, mely megakadályozza a cumisüveg tartalmának visszafolyását.

Továbbá a levegőztető cső hőérzékelő indikátorral rendelkezik, mely rózsaszínre változik, ha az étel túl meleg.

Closer to Nature etetőcumival ellátott, melyet szoptató édesanyák és egészségügyi szakemberek közreműködésével fejlesztették ki. A cumi lágy, rugalmas és az anyamellhez hasonló tapintású szilikonból készült, ennek köszönhetően a babák többsége könnyen elfogadja a cumisüveget.

A Tommee Tippee Closer to Nature cumisüveget szintén szoptató édesanyák és egészségügyi szakemberek közreműködésével fejlesztették ki. A cumi ezesetben is az anyamell érzetét kelti, ezáltal könnyebb kombinálni a szoptatást és a cumisüvegből való táplálást. Kis nyílásának köszönhetően egészen újszülött kortól használható.

Érzékeny, hasfájás megelőző szeleppel ellátott. A szelep lehetővé teszi, hogy a levegő a cumisüvegben maradjon, ne jusson a baba pocakjába.


BabyOno


A BabyOno cumisüvegeket is érdemes megengedni, melynek etetőcumija az anyamell formáját imitálja, így könnyebben kombinálható a szoptatás és a cumisüvegből való etetés, illetve a szoptatás elhagyásával a baba könnyebben elfogadja a cumisüveget. 

Anti-colic rendszerrel ellátott, így a baba kevesebb levegőt nyel, ezáltal megelőzi a kólikás hasfájás kialakulását.  

Széles szájának köszönhetően könnyen megtölthető, illetve tisztítható. A cumisüveg teste könnyen kézbe fogható még a babák számára is. 


NUK


A NUK többek közt gyárt üveg cumisüvegeket. A NUK First Choice üveg cumisüveg cumijának anyaga és kialakítása az anyamell formáját és mozgását imitálja. 

NUK Anti-Colic Air rendszerrel (kólika elleni szeleppel) rendelkezik. Szuper érzékeny hasfájás megelőző szelepének köszönhetően a levegő áramlás szabályozott etetés közben, így kevesebb levegőt nyel a baba, ezáltal csökken a hasfájása, teltségérzete. Extra széles kialakítással rendelkezik az egyszerű megtöltés és tisztítás érdekében. 

Használaton kívül a cumisüveget rápattintható védőkupak védi a szennyeződésektől. 


A NUK New Classic cumisüveg szintén Anti-Colic Air rendszerrel ellátott. Ezen cumisüveg esetében a gyártó ötvözte a klasszikus, keskeny cumisüveget a széles üvegnyakkal, így még nagyobb kényelmet biztosítva. Az ívelt forma biztosítja a biztos tartást, széles alsó része pedig a stabilitást. 

Az etetőcumi anyaga és kialakítása az anyamell formáját és mozgását imitálja. 


A NUK Nature Sense cumisüveg anyatejhez, teához és vízhez is alkalmas. A korábban bemutatott típusokhoz hasonlóan, ez a cumis üveg is Anti-Colic Air rendszerrel rendelkezik, megelőzi a kólikás hasfájást. Kialakítása széles, így könnyű tisztítani, megtölteni. 


Viki blogját keresd Facebookon is! Hozzászólások

Szólj hozzá

Értékeld

Kapcsolódó blogok


Milyen mellszívót vegyek?
1634

Milyen mellszívót vegyek?

Milyen, kézi vagy elektromos mellszívó? Sokan teszik fel magukban ezt a kérdést amikor mellszívó vásárlás előtt állnak. Viszont ennek a kérdésnek inkább úgy kéne hangzania, hogy MIKOR milyen?!

 • 0
 • 0 Hozászólások
Milyen cumit vegyek?
4373

Milyen cumit vegyek?

Cumi vásárlás előtt bizony nehéz dolgunk lehet, főleg, ha még nem próbáltunk ki egy cumit sem, vagy csak keveset. Minden leendő cumi vásárló hallott már róla, hogy bizony előfordul, hogy a baba nem fogad el egy adott cumit, hiába a l

 • 0
 • 0 Hozászólások

Kapcsolódó kategóriák


Cumisüveg

Cumisüveg

Kínálatunkban minőségi, válogatott márkák cumisüvegei találhatók, különböző méretekben és kialakítással a változatos igények kielégítése érdekében.Üveg és műanyag cumisüvegek egyaránt megtalálható terméklistánkon. Cumisüvegeink kivétel nélkül BP

Legnépszerűbb termékek

NUK Trendline Disney játszó- és altatócumi dobozzal, 0-6 hó - Mickey egér - Felirat

NUK Trendline Disney játszó- és altatócumi dobozzal, 0-6 hó - Mickey egér - Felirat

Fogszabályozós NUK Trendline Disney (Mickey eger..

1 490 Ft

NUK Trendline Disney játszó- és altatócumi dobozzal, 6-18 hó - Mickey egér - Felirat

NUK Trendline Disney játszó- és altatócumi dobozzal, 6-18 hó - Mickey egér - Felirat

Fogszabályozós NUK Trendline Disney (Mickey eger..

1 490 Ft

Pillpintu karabineres táskaakasztó

Pillpintu karabineres táskaakasztó

Fémből készült Pillpintu táskaakasztó. A té..

1 790 Ft

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Fekete

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Fekete

Divatos és praktikus pelenkázó táska, sok tároló..

15 990 Ft

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Sötétszürke

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Sötétszürke

Divatos és praktikus pelenkázó táska, sok tároló..

14 990 Ft

NUK Trendline Disney játszó- és altatócumi dobozzal, 0-6 hó - Mickey egér - Szürke

NUK Trendline Disney játszó- és altatócumi dobozzal, 0-6 hó - Mickey egér - Szürke

Fogszabályozós NUK Trendline Disney (Mickey eger..

1 490 Ft

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Barack, szürke

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Barack, szürke

Divatos és praktikus pelenkázó táska, sok tároló..

14 990 Ft

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Szürke

Pillpintu divatos pelenkázótáska - Szürke

Divatos és praktikus pelenkázó táska, sok tároló..

14 990 Ft