Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérlek próbálkozz újra egy későbbi időpontban.

Rágóka

Fogzás… valószínűleg a legtöbb szülő fejében egy igazán nehéz és megpróbáltató időszak képe jelenik meg a szó hallatán. A fogzás nehézségein sajnos át kell esni, de azért van lehetőség arra, hogy a kicsik (és egyben a szülők) számára megkönnyítsük ezt a kellemetlen időszakot. Sok féle rágóka, fogzást könnyítő cumi és fájdalmat enyhítő, hűsítő gél szerezhető be. Legyen szó folyadékkal töltött, zselés- vagy tömör rágókáról, a fogacskák kibújása során hálás társ lehet néhány jó minőségű változat ezekből. Ám a rágóka nem csak a fogzás során jöhet jól. A babák mindet a szájukba vesznek, a rágókák ehhez is biztonságos kellékek lehetnek.

Nézet:
Sorrend:

Az első fogacskák általában 6 hónapos kor körül törnek elő, ám a fogcsírák már hónapokkal korábban mocorognak, helyezkednek a baba ínyében, ezért tapasztalhatjuk akár 2-3 hónapos kortól a fokozott nyáltermelődést. Amint a baba fogni tud, észrevehetjük, hogy mindent a szájába szeretne venni. Ez ösztönös, hisz egyrészt a világot is valamilyen szinten a száján keresztül ismeri meg a baba, másrészt viszont a fogzás okozta kellemetlen érzés, fájdalom enyhítésére is szolgál az, hogy mindent igyekszik rágcsálni a kicsi.

Milyen a jó rágóka? Milyen rágókát érdemes vásárolni?

Mindenekelőtt a legfontosabb a biztonság. Olyan rágókát válasszunk, mely a lehető legjobban leinformálható. Fontos, hogy BPA- és egyéb káros anyag mentes rágókát válasszunk. Ehhez ajánljuk például a BORRN rágókákat, melyek BPA- és vegyi anyag mentesek és 100% orvosi- és élelmiszeripari minőségű szilikonból készülnek. A BORRN szakemberei magas színvonalú minőségellenőrzést végeznek, így biztosítják a termékek tartósságát és megbízhatóságát. Nem csak az anyaghasználat biztonságos a BORRN rágókák esetében. A rágókák egyrészes kialakításúak, tehát nincsenek külön hozzákapcsolt elemei, külön öntött részei. Ettől a rágókák még biztonságosabbá és higiénikusabbá válnak.

Ebből adódik a másik fontos szempont, a higiénia. Lehetőség szerint olyan rágókát válasszunk, mely kialakításának köszönhetően egyszerűen és sok féle módon tisztítható. Válasszunk olyat, mely sterilizálhatóban, mosogatógépben és kézi mosogatással is tisztítható. A BORRN rágókák ebben is kiemelkedőek, mivel a BORRN termékek mindegyikét igazán egyszerű tisztítani és sterilizálni, ugyanis forrázhatók, kézzel és mosogatógépben moshatóak továbbá sterilizáló készülékben is fertőtleníthetők.

A rágókákra általánosságban jellemző, hogy hűtőszekrényben hűthetőek, így a hideg rágóka még inkább segíti a fogzási fájdalmak enyhítését. Választhatunk tömör, illetve zselés, folyadékkal töltött rágókát is. De a boltok kínálatában található csörgővel kombinált rágóka, illetve olyan is, mely a száj- és fogíny különböző területeire fókuszál (Pl. MAM Bite & Relax). Továbbá vannak cumira hasonlító rágókák is, melyek vége lapított, dudoros felületű (Pl. BabyOno hűsítő cumis rágóka). Érdemes több félét beszerezni, így derülhet ki igazán, hogy mi lesz babánk számára a legideálisabb, melyik típust fogja leginkább kedvelni.


A fogzást segítő rágókákhoz használhatunk hűsítő, fájdalom csillapító géleket is, együttes használatuk hatásosan csillapíthatja a babák fogzási fájdalmát.


A rágóka választásánál további előnyt jelent, ha olyan méretet és formát választunk, melyet az apró babakezek is könnyedén meg tudnak ragadni. A vidám színek és formák tovább fokozhatják a gyermek érdeklődését.